Henriette Ooms Joling

Ik ben Henriette Ooms en werk als coach met en zonder de paarden.
Door mijn persoonlijke ervaringen met paarden (en wat zij voor je kunnen betekenen) en mijn ervaringen vanuit mijn werk als begeleider van mensen met een beperking en teamcoach ben ik erachter gekomen dat ik deze twee het liefst zou willen combineren: Mensen helpen / ondersteunen én met paarden werken.

Ik sta voor de verbinding met jezelf. Ik help je te laten zien wie je werkelijk bent en de kracht te gebruiken die je al in je hebt.

De omgang met paarden en de vrijheid van buiten werken hebben mij geleerd wat er nodig is om vrijheid en verbondenheid te ervaren: om te ontdekken wie je werkelijk bent. En dat is wat mijn manier van coachen jou kan brengen. Je leert om bij jezelf te komen en om je vrij te voelen in je handelen, zodat je kunt doen wat je werkelijk wilt.

Er bestaat voor mij niets mooier dan dat. Het mooiste dat je kunt worden is jezelf. Als je jezelf vindt, kun je het leven leiden dat bij jou past en waar jij gelukkig van wordt!

Ik geloof dat in de kern van ieder individu alle kracht en liefde aanwezig is voor een gelukkig leven. Het is geweldig dat dit ondersteunt wordt door de onvoorwaardelijke liefde en spiegel van de paarden.

Een belangrijk onderdeel van mijn werkwijze is dat ik werk in de natuur. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het stapsgewijs opbouwen van lichaamsbeweging een antidepressieve werking heeft. 
Mijn coach methode richt zich op het bestrijden van stress gerelateerde klachten, daarom richt ik me bij het wandelen op ontspanning. Tijdens het wandelen maakt je lichaam endorfine en serotonine aan. Deze hormonen zorgen ervoor dat je een blij en ontspannen gevoel krijgt. Daar bovenop daalt het stresshormoon cortisol. Angstige en depressieve gevoelens nemen dan af. Kortom, het maakt je blijer, rustiger en minder gestrest.
Bij de activiteiten bij en met de paarden maak ik gebruik van equine assisted coaching. Tijdens de paardencoaching wordt er niet op het paard gereden, maar sta je samen met het paard in de bak. Het paard spiegelt jouw innerlijke wereld en haalt tevens dieperliggende spanning uit je lichaam.
Je komt letterlijk “lichter” de bak uit.
Paarden reageren zonder oordeel op wat je doet en hoe je dat doet. Het paard geeft je inzichten en spiegelt jouw (onder)bewustzijn. Dat maakt het coachen m.b.v. paarden enorm sterk en effectief, zeker voor diegene die overspannen zijn, te veel stress ervaren, een burn-out hebben, keuze’s moeten maken of gewoon niet lekker in hun vel zitten.

Persoonlijke begeleiding
Ik bied jou persoonlijke begeleiding in de natuur. Ondanks dat je vaak wel weet dat het goed is om naar buiten te gaan lijkt de drempel om naar buiten te gaan soms toch te hoog. Ik spreek met je af in de natuur. Daar kun je je hoofd makkelijker leeg maken en eerder in beweging komen. Er kunnen sessies plaatsvinden met en bij de paarden maar ook wandelend in de natuur.
Samen met jou loop ik het hele traject en begeleid ik je op alle vlakken waar je het zelf niet meer redt. We kijken naar dat wat bij jou past en ben van mening dat versterken van dat wat wél kan beter is dan kijken naar wat er op dit moment even niet kan.

Volg mij op Social Media:

Equine Assistent Coach 1 en 2

Ervaringsgericht coachen in samenwerking met paarden.

Stress en burnoutcoaching

Begeleiden van mensen met stress- en burn-out gerelateerde klachten

Nlp master

Neuro Linguïstisch Programmeren. Leren grip krijgen op je eigen leven.

Hoe klanten mij ervaren

Voor mij heeft de coaching er voor gezorgd dat mijn gedachtes zijn gedraaid naar positiviteit, ik heb zo ontzettend veel geleerd over wie ik ben, wat ik kan, wat ik wil en wat belangrijk voor me is. Ik zou dat iedereen om me heen gunnen.

Natasja

Wil jij samen met mij stappen zetten naar de toekomst?


Samen op pad, stappen maken en kijken hoe je verder komt.